پيمودن جاده انتظار بدون شناختن امام منتظر ممكن نيست.شناخت امام معصوم فقط به اسم و نصب نيست، بلكه لازم است كه نسبت به جايگاه و مقام و رتبه امام آگاهي كافي بدست آوريم. به روايت زير توجه كنيد.

ابونصر كه از خدمتگذاران امام حسن عسكري است، پيش از غيبت امام مهدي(ع) به حضور آن حضرت مي رسد. امام مهدي(ع) از او مي پرسد: «آيا مرا مي شناسي؟» پاسخ مي دهد: « آري شما سرور من و فرزند سرور من هستيد!» امام مي فرمايد :« مقصود من چنين شناختي نبود!؟» ابونصر مي گويد:«(مقصود شما چيست) خودتان بفرماييد»

امام مي فرمايد:

«من آخرين جانشين پيامبر خدا هستم و خداوند به بركت من بلا را از خاندان و شيعيانم دور مي كند.»(1)

گفتني است كه اين معرفت و شناخت چنان مهم است كه در كلام معصومين آمده است كه براي بدست آوردن آن لازم است از خداوند طلب ياري شود.

براي بدست آوردن اين شناخت به فرموده امام صادق(ع) در زماني كه باطل گرايان در اعتقاد و دين خود به شك و ترديد مي افتند، اين دعا را بخوانيد.

«اللهمَ عَرِّفني نَفسَكَ فَاِنّكَ لَم تُعرّفني نفسَك لم اَعرف نبيَكَ. اللهم عرّفني رسولَكَ فَاِنّكَ ِان لَم تُعَرِّفني رسولَك لَم اَعرف حُجَّتَكَ اللهم عَرِّفني حَجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِن لَم تُعَرِّفني حُجََتَكَ ضَلَلتُ عَن ديني»(2)

يكي ديگر از ابعاد معرفت امام، شناخن سيره و صفات امام است و اين بعد از شناخت، تأثيرعملي زيادي در رفتار و خلق و خوي منتظر مي گذارد و بديهي است كه هر اندازه معرفت انسان به زواياي گوناگون زندگي حجت الهي بيشتر و عميق تر باشد، آثار آن در بخشهاي گوناگون زندگي او بيشتر خواهد بود.

امام باقر(ع) مي فرمايد:

كسي كه بميرد در حالي كه امام خود را شناخته باشد، جلو افتادن يا تاخير امر(ظهور) به او زياني نمي رساند و كسي كه بميرد و حال آنكه امام خود را شناخته است مانند كسي است كه در خيمه امام و همراه او بوده است.(3)

                         جمكران



پاورقي:

(1)كمال الدين، ج2، ب43، ح12، ص171

(2) الغيبه نعماني،ب10، فصل1، ح6،ص170

(3) اصول كافي، ج1،ب84،ح5،ص433

منبع: برگرفته از كتاب نگين آفرينش،ص107و 108